• Cimet Plus

    Cimet Plus

    Prah kore Cejlonskog cimetovca (Cinnamomum zeylanicum)

    Cimet snižava povišeni šećer u krvi, smanjuje povišene razine kolesterola i triglicerida u krvi

    Cimet učinkovito djeluje pri snižavanju šećera i masnoće u krvi. Zbog toga istraživači preporučuju dijabetičarima uzimanje do šest grama cimeta dnevno, ali cimet se ne može konzumirati u prirodnom obliku jer u većoj količini može dovesti do posljedica.

    Medosan

ŠTO JE CIMET?

Cimet je osušena kora drveta iz porodice lovora. Kora cimetovog drveta guli se u male komade, fermetira, zatim suši i savija u štapiće. Komadi se prodaju u buntovima, koriste se u tom obliku ili samljeveni u obliku praha.

Cimet Plus

Cimet kroz povijest

Egipćani su koristili cimet za uništavanje bakterija i kombinirali ga s drugim tvarima i koristili za balzamiranje tijela umrlih. Već u ono vrijeme postojala je trgovina i razmjena dobara iz Sri Lanke, gdje je cimet došao iz Afrike.

Od davnina poznajemo cimet kao nešto božanstveno. On daje divan okus orašastim keksima, raznim čokoladnim slasticama, kao i kuhanom te konzerviranom voću. Zajedno sa šećerom daje savršen okus riži, pudingu i palačinkama. Gotovo svatko voli tu poznatu, toplu, ne preslatku aromu i okus. Postoji također zapis, još iz antičkog vremena, u stoljetnoj knjizi po nazivu Sahra-Samhitha, u kojoj se govori o ljekovitim svojstvima cimeta.

U toj knjizi je zapisano:
Cimet potiče optok krvi i zagrijava tijelo. Pomaže tijelu da ostane zdravo, utjeće na bolesti metabolizma i na ugriz zmija i kukaca. Potiče mokrenje smiruje živčani sustav, stimulira maternicu i afrodizijak je za muškarce i žene. Cimet djeluje protiv upala u tijelu, pomaže kod kašlja i prehlada, upala hemeroida i održava prohodnim krvne žile u nogama i regulira razinu šećera u krvi.

CIMET DANAS i DIJABETES

2004. godine objavljeni su rezultati istraživanja kako bi se pomoglo osobama koje pate od dijabetesa Tipa 2 ili onima koji su osjetljivi na isti jer im je povećan rizik od oboljenja. Human Nutrition istraživački centar u Beltsvillu, SAD, došao je do zaključka kako se redovitom konzumacijom cimeta visoke kvalitete može postići povećanje razine inzulina u tijelu.

U jednoj istraživačkoj akciji volonteri koji pate od dijabetesa Tipa 2 primali su dnevnu dozu cimeta u obliku kapsula nakon obroka. Druga grupa volontera dobivala je placebo, koji je imao izgled i okus kao cimet, ali nije sadržavao svojstva cimeta. Sudionici volonteri nisu znali kojoj grupi pripadaju.
Nakon 40 dana grupa koja je uzimala cimet imala je razinu šećera u krvi 18% do 29% nižu od grupe koja je uzimala placebo. Razina kolesterola također je bila 12% do 26% manja kod skoro svih sudionika koji su uzimali cimet. Nakon prekida testiranja te su se razine ponovno povećale. To znači da su tablete cimeta doista učinkovito i jednostavno sredstvo za držanje dijabetesa na uzdi.
Zato počnite misliti na svoju budućnost i dobro zdravlje!

Medosan Cimet Plus

Medosanove tablete Cimet Plus sadrži prah kore Cejlonskog cimetovca (Cinnamomum zeylanicum) te dodani cink i krom koji ih čini još učinkovitijima.

Cink
Cink (uz željezo) je esencijalni element u tragovima za većinu živih bića, a posebno za ljude. Posebno je važno osigurati redovito uzimanje cinka jer ga tijelo ne može skladištiti.

Krom
Nedostatak kroma (zbog činjenice da tijelo ne može apsorbirati šećer) može dovesti do simptoma sličnih dijabetesu. Nedostatak kroma uzrokuje zamagljenje rožnice i leće oka.

Cimet Plus


Deklaracija


Deklaraciju pogledajte OVDJE.Vaši komentariNARUČITE SADA CIMET PLUS


Besplatnom dostavom štedite dodatnih 34,90 kn !

Stanje na dan : DOSTUPNO

Očekivani rok dostave: 3-5 dana.

Odaberite *  
Ime *  
Prezime *  
Adresa *  
Poštanski broj *  
Mjesto *  
Datum rođenja
Telefon *  
Email *
Molimo Vas odaberite na koje načine želite primati naše najnovije ponude (moguće je odabrati više):
Newsletter
BESPLATAN katalog poštom
Telefonski kontakt
Prilikom pouzeća isporuke plaća se kupovna cijena kao i troškovi slanja i pakiranja (34,90 kn)*.
(*troškovi slanja i pakiranja ne naplaćuju se ukoliko ostvarite pravo na besplatnu dostavu)

Telefon za informacije i narudžbe

( ponedjeljak-petak 8-16 h):


035-210-888


img

Sigurna dostava

Naručeni proizvodi bit će dostavljeni putem Hrvatske Pošte. Uobičajeni rok dostave je 3-5 dana.

img

Plaćanje pouzećem

Preuzimamo odgovornost za sigurnu dostavu na vašu adresu u neoštećenom stanju. Plaćate pouzećem prilikom preuzimanja paketa.

img

Garancija kvalitete

Imate pravo vratiti proizvod u roku 15 dana, ambalažu i račun vratite na našu adresu, a mi vam vraćamo novac.

img

Švicarska kvaliteta

Proizvod je izrađen od kvalitetnih sastojaka, siguran je i jednostavan za upotrebu.